Așezarea geografică

Comuna Cărând se află în partea de nord-est a judeţului Arad, iar localităţile ei sunt situate de-o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 793 (Beliu – Sebiş). Comuna Cărând este situată în nordul Depresiunii Sebiş, la poalele Munţilor Codru-Moma, şi are o suprafaţă administrativă de 3813 ha. Din punct de vedere administrativ în componenţa comunei intră două sate: Cărând – sat reşedinţă de comună situat la o distanţă de 92 km faţă de municipiul Arad şi Seliştea.

Tipologia morfologică a satelor este de tip linear, determinată de dezvoltarea „de-a lungul drumului” crescut în lungime, cu structuri simple de uliţe şi cu un centru de localitate în dreptul bisericii sau unei dotări mai importante a satului.

Populaţia comunei număra la ultimul recensământ 1320 locuitori din care 89,5% erau români, 0,2% maghiari, 9,4% rromi, 0,7% slovaci şi 0,2% alte naţionalităţi şi populaţie nedeclarată.
Deşi economia comunei este una predominant agrară, în ultima perioadă sectorul economic secundar şi terţiar au avut evoluţii ascendente.

Rezervaţiile naturale Pădurea Sic, în suprafaţă de 17,8 ha si pădurea de stejar pufos în suprafaţă de 2,1 ha, la care se adaugă şi izvoarele de apă termală sunt obiectivele turistice de primă importanţă ale comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *